Publicatie onderzoek: GlucoMedix® effectief bij het “Metabool Syndroom”

GlucoMedix®, een extract van Stevia rebaudiana (Stevia) en TOA-vrije Uncaria tomentosa (Samento), verlaagt hyperglycemie, hyperlipidemie en hypertensie. Dit is onderzocht d.m.v. in-vivo ratmodellen en blijkt veilig in het geadviseerde gebruik. GlucoMedix® kan dus mogelijk worden ingezet bij het “Metabool Syndroom”.

Achtergrond
Het doel van dit in-vivo onderzoek is om d.m.v. 5 ratmodellen de farmacologische effecten en toxiciteit van GlucoMedix® te onderzoeken voor de mogelijke behandeling van het “Metabool Syndroom”.

Methode
De farmacologische effecten zijn in drie ratmodellen onderzocht op chemisch geïnduceerde hyperglycemie, hyperlipidemie (lipiden en cholesterol) en hypertensie; allemaal comorbiditeiten van het “Metabool Syndroom” (onze “Welvaartsziekten”). De effecten zijn vergeleken met regulier toegepaste geneesmiddelen, zoals resp. Glibenclamide, Atorvastatine en Enalapril. Verder is de acute orale toxiciteit (LD50) en 28-daagse subacute toxiciteit onderzocht.

Resultaten
De LD50 >5000mg/kg. Omdat bij deze dosis geen acute toxische effecten optraden of de dood, ligt deze boven de 5000mg/kg en is dit niet verder onderzocht.
De Subacute toxiciteit is onderzocht gedurende 28 dagen bij doses >2000mg/kg. Er werden geen toxische of abnormale chemische of hematologische effecten gevonden.
De dagelijks onderzochte doses van 250-1000mg/kg zijn geëvalueerd op hyperglycemisch effect (diabetes) t.o.v. Glibenclamide, hyperlipemisch effect (lipiden en cholesterol) t.o.v. Atorvastatine en anti-hypertensief t.o.v. Enalapril gedurende 21 dagen. Bij deze laatste wordt bij geïnduceerde hypertensie een dosisafhankelijk effect gezien op zowel de systolische- als de diastolische bloeddruk.

Conclusies
Uit deze in-vivo ratmodel studies blijkt dat het 100% fytotherapeutische voedingssupplement GlucoMedix® veilig en effectief is in de toepassing bij hyperglycemie (diabetes), hyperlipidemie (triglyceriden en cholesterol) en hypertensie. Dit plantextract is effectief in het verlagen van de meervoudige comorbiditeit van het “Metabool Syndroom”, zonder acute- of subacute toxiciteit bij humaan gebruik. Ook al hebben we bij deze aandoeningen diverse effectieve reguliere geneesmiddelen; deze geven bijwerkingen en er bestaat géén monotherapie voor deze comorbiditeit. Hier ligt dus een mogelijke meerwaarde voor GlucoMedix®.

Het manuscript is gepubliceerd in het Clinical Phytoscience en te downloaden:

Het ingediende manuscript in pre-print versie is hier te lezen.

Novaro Pharma is beschikbaar voor uitgebreidere informatie over dit onderzoek en specifieke product achtergronden.

Nieuw: Immungum® Vitamine D3 kauwgom

VITAMINE D3 1.000iu VoedingssupplementKauwgom met Vitamine D3 (cholecalciferol) Ons immuunsysteem bestaat uit een samenspel van bepaalde cellen, signaalstoffen en weefsels. Samen met het zenuwstelsel is het een van de meest complexe

Lees verder »