Detox: hoe werkt het en wat adviseer je als gezondheidsprofessional?

In het voorjaar is “ontgiften” of “reinigen” vaak een terugkerend thema. Ook het begrip “Corona-pondjes” doet zijn intrede de laatste maanden.

Maar wat bedoelen we met ontgiften en wat kunnen we hier nu zelf mee en in de praktijk?

Ontgiften en detox is eigenlijk het omzetten en afvoeren van giftige stoffen in ons lichaam. Dan hebben we het over: metabole eindproducten, micro-organismen, contaminatie, vervuilende stoffen, insecticiden, pesticiden, voedingsadditieven, geneesmiddelen, alcohol e.a. genotsmiddelen en zware metalen.

De lever is ons belangrijkste orgaan dat deze elementen allemaal onschadelijk probeert te maken, als een soort chemische fabriek. Andere ontgiftingsorganen zijn onze nieren, de darm en niet te vergeten onze huid, longen en slijmvliezen. Deze organen geven belangrijke metabole processignalen af.

 Wat kunnen we nu zelf doen of adviseren?

•             een gezonder dieet (minder fastfood, meer BIO, geen kant-en-klaar maaltijden);

•             bittere kruiden (zoals mariadistel, kurkuma, taraxacum, radijs, rode biet, rucola, witlof, koriander, etc.);

•             verminderen van stress;

•             verminderen van de toxic load en tot slot een gezondere lifestyle (stoppen met roken, minder alcohol, meer bewegen, gezonder eten, op tijd naar bed, etc.)

In de praktijk ligt de nadruk op het ondersteunen van de lever, nieren en de darm. Dit alles natuurlijk op basis van een goede intake, zodat maatwerk geleverd kan worden in advisering, afhankelijk van leeftijd, lifestyle, conditie, onderliggende aandoeningen, geneesmiddelengebruik en eventuele voedingssupplementen, doel en wens, motivatie. 

Op aanvraag is een uitgebreid Detox Protocol beschikbaar.

Novaro Pharma ondersteunt u, gezondheidsprofessional, in uw dagelijkse praktijk. Voor vragen of specifiek advies kunt u terecht bij Novaro Pharma.
Mail naar info@novaro-pharma.nl of bel tijdens kantooruren met 0317 411 626.

Bach to school!

De vakantieperiode van regio Noord zit er als eerste op. Volgende week mogen de kids weer naar school. De regio’s Midden en Zuid volgen de

Lees verder »

Novaro Pharma is verhuisd!

Wij zijn vol operationeel op de nieuwe locatie aan de Nel Vietsstraat 14C in Wageningen. Al onze distributiemerken hebben ruim plek en de eerste trainingen

Lees verder »